Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flextidens kostnad nyhet i fullmäktige

/

Kommunfullmäktiges budgetsammanträde handlade inte bara om vilka som får vad nästa år. Det kom också att handla om att omsorgsförvaltningens flextidavtal kan komma att kosta 4 miljoner kronor extra i år.

Annons

Förutom sedvanlig budgetförhandling fick ledamöterna ställa frågor till och debattera med nämndernas ordförande.

Det var under omsorgsnämndens stund som kostnaden för att äldre- och handikappomsorgens övergång från flextid till Kommunalavtalets allmänna bestämmelser kom upp. Omsorgsnämndens ordförande Markus Evensson (S) bekräftade att det kan komma att kosta 4 miljoner kronor som man inte räknat med för de anställda som har plustid som ska betalas före övergången till ny modell.

– Vi ska försöka klara av det i vår budget. Annars går det att begära extra anslag och där finns ju de 20 miljoner kronorna från AFA-försäkringarna att tillgå för i år, sa Markus Evensson om finansieringen i en paus.

Sammanträdet räckte från lunch till sena kvällen. Ändå var det kommunstyrelsens linje som vann rakt av även om det gick att enas kring att det i framtiden krävs bättre målarbete och en plan för investeringar.

Återigen gick Miljöpartiet på pumpen om ändringar i driftbudgeten och Centern fick heller inget gehör för sina investeringsförslag.

Mer läsning

Annons