Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flexavtal förlängs en månad

Flexavtalet för personal inom kommunens äldre- och handikappomsorg samt psykiatri förlängs till den 28 februari.

Annons

Det avtal om en ny arbetstidsmodell för personal inom äldre- och handikappomsorgen samt psykiatrin som Kommunen och facket slöt i början av år 2000 sades upp i november 2011. Fack och arbetsgivare arbetade därefter för att ta fram en ny arbetstidsmodell samtidigt som det gamla avtalet förlängdes, men den 16 oktober beslutade Kommunals sektion i Ljusdal att avbryta förhandlingarna.

Avtalet skulle löpa fram till den 31 januari, men på grund av att arbetsgivaren inte klarat schemaläggningen inom alla enheter till dess har avtalet förlängts till den 28 februari. Efter det datumet kommer de allmänna bestämmelserna i kollektivavtalet att gälla vid schemaläggning.

I samtal som förts har Kommunal fått vissa garantier för att den sysselsättningsgrad som gällt enligt det gamla avtalet i största möjliga mån kommer att följas.

Flextid som funnits i det gamla avtalet ersätts med resurstid, vilket innebär att personal i större utsträckning än förr riskerar att få byta arbetsplats mellan arbetspassen.

Det finns också en risk för att antalet delade turer, där personal kan få jobba ett kortare pass under morgon/förmiddag och sedan ett pass under kvällstid, då behoven inom omsorgen är som störst, ökar.

Mer läsning

Annons