Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler misstänkta vid dieselstölden

Fler frihetsberövanden kan bli aktuella i den fortsatta utredningen kring dieselstölden i Kårböletrakten natten till måndagen. En man sitter anhållen, men flera personer misstänks vara inblandade i stölden, som misstänks ingå i en serie av liknande stölder i Hälsingland, Dalarna och Härjedalen.

Annons

Det var genom ett snabbt polisingripande som en man i 30-årsåldern, hemmahörande i Enköping, kunde gripas i samband med en pågående dieselstöld vid Messubodarna, väster om Kårböle.

Under förhören som hittills hållits med mannen har han gjort vissa medgivande, enligt utredarna vid polisen.

Den lastbil som användes vid dieselstölden misstänktes till en början vara stulen. Polisen sökte i sina register under måndagen men fann ingen stöldanmälan som matchade det i beslag tagna fordonet. Däremot tillhörde de registreringsskyltar som satt på lastbilen ett annat fordon.

Den lastbil som figurerade i samband med dieselstölden vid Messubodarna har fångats på bild i samband med andra liknande stölder. I de sammanhangen ska också en röd VW Golf ha figurerat. Tillsammans med säkrade bevis från andra stölder hoppas polisen kunna nysta upp dieselstölderna.

Det är i nuläget oklart om den 30-årige mannen kan knytas till andra stölder. Polisen inväntar svar från tekniska undersökningar från andra brottsplatser.

Mer läsning

Annons