Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler förändringar inom SD i Ljusdal – han lämnar förtroendeuppdrag

/
  • Anton Ring Hedman (SD) avsäger sig sitt uppdrag som ledamot i utbildningsnämnden. Men han behåller sin plats i kommunfullmäktige.

Sverigedemokraten Anton Ring Hedman lämnar sin post som ledamot i utbildningsnämnden. Det är den tredje förändringen på kort tid för Sverigedemokraterna i Ljusdal. Men gruppledaren Lars G Eriksson tillbakavisar att det handlar om någon schism.
– Det är helt naturligt, vi bygger upp partiet och blir starkare.

Annons

Läs mer: Benny Bergström kliver åt sidan

Det var på måndagen som Anton Ring Hedman lämnade in den formella avsägelsen till kommunen. Han vill kliva av som ledamot i stället bli ersättare i nämnden. Han förklarar beslutet med att tiden inte räcker till.

– Jag hinner inte sätta in mig i frågorna. Då följer jag inte med i diskussionerna och blir utanför. Det ska inte vara så, säger Anton Ring Hedman.

Det är andra gången som Anton Ring Hedman lämnar avsäger sig politiska uppdrag. Under förra mandatperioden lämnade den då 22-årige sverigedemokraten helt Ljusdalspolitiken när han flyttade från kommunen.

Läs mer: SD riskerar tom stol i Ljusdal

Men nu försvinner Anton Ring Hedman inte helt. Han behåller sin plats i kommunfullmäktige. Där anser han sig ha tid att sätta sig in i frågorna, inte minst för att de är ett antal ledamöter som kan dela på ansvaret.

– Där är vi en grupp som diskuterar och bestämmer saker gemensamt. Där kan vi dela upp frågorna och diskutera. I utbildningsnämnden satt jag själv vilket ställer mer krav, säger Anton Ring Hedman.

Nu väntas en rockad inom utbildningsnämnden, Anton Ring Hedman blir ersättare och i hans ställe kliver den nuvarande ersättaren Radislav Majstorovice in. En förutsättning menar Anton Ring Hedman.

– Jag hade inte gjort det om jag inte visste att Radislav kunde ta över efter mig, säger han.

Läs mer: SD-topp slutar i kommunstyrelsen

Den senaste tiden har det varit många förändringar inom Sverigedemokraterna. Den tidigare gruppledaren Benny Bergström lämnade över ansvaret till Lars G Eriksson, som i sin tur avsade sig sin plats i kommunstyrelsen så sent som i måndags. Att det skulle handla om någon schism inom partiet tillbakavisar den nuvarande gruppledaren.

– Men det här är förändringar som sker naturligt, vi håller på att organisera om, säger Lars G Eriksson.

Han ser ingen risk med att väljarna upplever partiet som oseriösa när de håller på att byter positioner och gör många förändringar på kort tid.

– Det tror jag inte. De väljare som röstat på oss känner att vi bygger en ny organisation, säger han.

På torsdag ska partiet ha ett gruppmöte och då blir det klart vem som ska ta över Lars G Erikssons plats i kommunstyrelsen.

Mer läsning

Annons