Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fiskets Dag" i Skålsjön lockade många besökare

Barnen på plats var glada och spända på att få fisk. Det tog inte mer än fem minuter så hade de flesta fått en fisk på kroken.

Annons

Under onsdagsförmiddagen var det "Fiskets Dag" vid Skålsjön i Färila. Det var mycket folk och många barn som fick fisk. Barnen var glada och ville fiska regnbåge som fanns i sjön.

– Här inne har vi regnbåge som barnen får fiska och den fisk de får, får de ta med sig hem. Det är helt gratis för både barn och vuxna. Man lägger i fisk i en odlingskasse så fiskarna är instängda i ett nät kan man säga, på begränsad yta där barnen kan fiska, säger Göran Frank som skötte fiskekön.

Det fiskades regnbåge i Skålsjön.

Matilda Berg tyckte det var kul att fiska och var glad att hon hade fått en fisk, det var inte så tungt att dra upp den.

Matilda Berg var glad för sin fisk.

– Förutom att fiska så kan man äta kolbulle och provsmaka lite rökt fisk, som det också är försäljning på, lotteriförsäljning, sedan har vi niondeklassarna som säljer hamburgare. Det är väldigt populärt. Det är så roligt att se barnen när de får fisk, det är ren glädje, säger Yngve Nyman.

Ingemar Lantz säljer sina fina fiskedrag.

Stora som små ville få fisk.

Mer läsning

Annons