Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fel i picknickkorgsstämning"

Ljusdalsföretaget Redyellow, som har stämts på begäran av ett tyskt företag för att ha sålt piratkopierade picknickkorgar, hävdar genom sitt juridiska ombud att tingsrätten inte kan ta upp målet.

Annons

När Redyellow fick tillfälle att bemöta anklagelserna om att de har sålt och marknadsfört piratkopior av en mönsterskyddad picknickkorg i segelduk valde de istället att genom sin advokat argumentera för att det finns formella fel i stämningsansökan.

Advokaten skriver att tingsrätten har angett den tyska firman Reisenthel Accessoires som kärandepart (den part som riktar kravet mot Redyellow). Vidare hävdar hon att Reisenthel Accessoires är en firma enligt en tysk verksamhetsform som inte kan vara part i en rättegång. Däremot skulle ägaren till firman kunna vara part i rättegången.

Det tyska företaget uttrycker genom sin advokat "stor förvåning" över Redyellows resonemang och hävdar att sättet som käranden angetts på var helt korrekt. Han hävdar också att Redyellows advokat har fel i att den tyska verksamhetsformen för företaget inte kan vara part i en rättgång.

Ansvarig domare i Stockholms tingsrätt kommer att gå igenom företagens argument tidigast i nästa vecka.

Mer läsning

Annons