Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig kvällstrafik på skolgård

/
  • Trots skyltningen har Gärdeåsskolan problem med farlig trafik på skolområdet under eftermiddags- och kvällstid.

Trots tidigare åtgärder för att öka trafiksäkerheten kring Gärdeåsskolan i Ljusdal finns fortfarande problem kvar. Nu handlar det om farlig trafik på skolområdet under kvällstid, mitt bland lekande barn.

Annons

Klagomål på tät trafik vid hämtningar och lämningar vid Gärdeåsskolan resulterade i en förlängning av Skolvägen, med en ny utfart. Men ännu finns problem med trafiksäkerheten kring skolan. På kvällstid rör sig många bilar inne på skolområdet, samtidigt som lekande barn finns kvar.

- Vi har verksamhet fram till klockan sju på kvällarna och skolan är en lekplats även då, därför vill vi få bort den här trafiken, säger Tord Jerfsten, tillförordnad rektor på Gärdeåsskolan.

Den oönskade trafiken genereras av de föreningar som använder skolans idrottshall under eftermiddags- och kvällstid. Tord Jerfsten anser att olycksrisken är stor och berättar att flera tillbud redan har uppmärksammats.

Den skyltning som finns uppsatt vid skolan respekteras inte, enligt rektorn.

Tord Jerfsten har efter samråd med bland annat polis och gatukontoret kommit fram till att bommar som hindrar trafiken är en bra lösning. Han hoppas nu att utbildningsnämnden ska verka för ett beslut om att satsa pengar på en sådan trafiksäkerhetsåtgärd. Men Malin Ängerå (S), utbildningsnämndens ordförande, anser att problemet borde kunna lösas med information och dialog.

Mer läsning

Annons