Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsedom mot sitt nekande

En man i 30-årsåldern, hemmahörande i Ljusdals kommun, döms mot sitt nekande av Hudiksvalls tingsrätt till fängelse i två år och sex månader för grov misshandel.

Annons

30-åringen döms för att ha knivskurit en man i 20-årsåldern vid en fest i Ljusdal i april.

20-åringen kom till festen för att hämta en kamrat. Stämningen i lägenheten blev irriterad och mindre bråk uppstod mellan 20-åringen och en av festdeltagarna. 30-åringen anslöt och bad 20-åringen försvinna från lägenheten. I samband med det riktade han en kökskniv mot halsen på 20-åringen.

Först när 20-åringen lämnade lägenheten upptäckte han att han blödde kraftigt från sår i halsen. En kamrat skjutsade honom till akuten vid Ljusdals sjukhus, där det konstaterades att han fått ett 17-18 cm långt skärsår på halsen.

30-åringen, som suttit häktad sedan händelsen, har i förhör hela tiden nekat till knivskärningen.

Tingsrätten finner det styrkt utom tvivel att det var 30-åringen som utförde knivskärningen.

Förutom den grova misshandeln stod 30-åringen också åtalad för stöld och överträdelse av kontaktförbud. De gärningarna har mannen erkänt.

Tingsrätten dömer mannen till två och ett halv års fängelse för grov misshandel, stöld och överträdelse av kontaktförbud. I domen ska också inräknas en tidigare villkorlig dom.

30-åringen ska dessutom till den knivskurne 20-åringen betala skadestånd med tillsammans 38 700 kronor. Han ska också betala 500 kronor till brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons