Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för misshandel och hot

En fest i Ljusdal urartade. En 31-årig Ljusdalsbo slog sin flickvän och hotade en kamrat. Han dömdes till fem månaders fängelse och får en tidigare villkorlig frigivning omvandlad till fyra månaders fängelse.

Annons

Det var den 17 juni som 31-åringen festade med ett gäng kamrater och flickvännen, på en adress i Ljusdal. Under kvällen gick de hem gå hem till 31-åringen för att fortsätta festen. Flickvännen hade vid det tillfället gått in till sin lägenhet, dit 31-åringen följde efter. Ett gräl uppstod och 31-åringen spottade sin flickvän i ansiktet innan han gick in till sin lägenhet. Fickvännen följde efter och fick då flera knytnävsslag i ansiktet av 31-åringen, som också kopplade strypgrepp på henne

Senare under kvällen hade 31-åringen försökt slita till sig en väska, som bland annat innehöll öl, från en av kamraterna. När denne vägrade att släppa väskan fick han ett slag i ansiktet av 31-åringen. Även flickvännen fick då slag i ansiktet.

Redan den 28 maj hade 31-åringen misshandlat sin flickvän. Då hade han slagit henne flera gånger i ansiktet samt kastat en hammare mot henne.

31-åringen hade vid tre tillfällen bjudit ut varor på e-handelssajten Tradera. Köpare på flera platser i landet hade betalat för varorna, som dock aldrig levererades.

Tingsrätten i Hudiksvall dömer 31-åringen, som suttit häktad sedan den 18 juni, till fem månaders fängelse för misshandel, olaga hot, bedrägligt beteende och skadegörelse.

31-åringen dömdes i februari 2007 för dråpförsök till fyra år och sex månaders fängelse. Han frigavs villkorligt i januari 2010, med ett år och sex månader kvar av strafftiden. Den villkorliga frigivningen förverkas och omvandlas till fyra månaders fängelse.

Mer läsning

Annons