Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för knivhugg i lår

Knivhugget gick nära nio centimeter in i den andres lår.

Annons

En natt i april blev det bråk i en bostad i Ljusdal. Det slutade med att en 44-åring högg en annan man i låret med en kniv. 44-åringen greps senare i ett skogsparti i närheten efter att polisen skjutit varningsskott och använt pepparspray mot honom.

Under tiden fördes den knivhuggne med ambulans till Hudiksvalls sjukhus. Det konstaterades att sticksåret efter kniven var nära nio centimeter djupt och fyra centimeter brett.

Under rättegången berättade den knivhuggne att han och en släkting följt med 44-åringens sambo hem efter en fest, eftersom hon fått hotfulla sms av 44-åringen och kände sig orolig för hur det skulle gå när hon kom hem. Alla var mer eller mindre alkoholpåverkade, männen rök ihop och sedan högg 44-åringen. Den knivhuggne uppgav att han efter händelsen har tappat känseln på ett område på benet och brukar vakna av att benet är bortdomnat.

Hudiksvalls tingsrätt dömer mannen till fängelse i ett år och två månader efter den grova misshandeln. Han döms även för att ha misshandlat och hotat sin sambo i mars. Han ska betala skadestånd på drygt 26 000 kronor till den knivhuggne och drygt 12 000 kronor till sambon.

Mer läsning

Annons