Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fala-aftan bjöd på överraskningar

/
  • Revyorkestern spelade och underhöll publiken under Fala-Aftan.
  • Videon som visar Henrik Engblom och Anders Toresson när de som unga spelade i en kyrka.
  • Arrangören Peter Lindgren läste ur Anders Ruben Wallbergs Kärrspôr, ett populärt inslag under kvällen.
  • Per-Arne Jonsson sålde sin första egna publicerade diktsamling på Fala-aftan. Han berättar att hans lärare i skolan tyckte att han var dålig på att skriva så detta var en sorts revansch, säger han.
  • Henrik Engblom och Anders Toresson överraskades med en 21 år gammal video där de båda uppträdde i en kyrka. Nu spelade de på Fala-aftan.
  • Det visades ett bildspel från Karnevalen under årens gång. Här, fakta om hur det såg ut 1953.
  • Peter Lindgren ville ha fler bilder från karnevalerna mellan 1951 och 1966 så han efterlös det bland publiken.

Musik, nostalgi, poesi och överraskningarnas afton. Det var vad som kännetecknande årets Fala-aftan under fredagskvällen.

Annons

Två sextonåriga killar sitter i en kyrka med var sin gitarr och spelar, kameran fokuserar på de unga talangerna och på de fullsatta bänkraderna. Publiken applåderar i videon men även i Färilas revylokal under fredagens Fala-aftan.

Nu, 21 år senare står Anders Toresson och Henrik Engblom på scenen igen. Arrangören Peter Lindgren har letat fram den gamla videon för att överraska de båda.

– Det här hade vi inte räknat med, säger Henrik Engblom och Anders Toresson håller med.

– Det där var min första spelning i kyrkan och jag var jättenervös. Och nu sitter vi här, säger Henrik Engblom.

De båda sätter sig åter framför publik och spelar bland annat en låt från Alfta-bandet Perssons Pack och Cornelis Vreeswijk.

Kvällen fortsatte med att Per-Arne Jonsson läste dikter ur sin första egna publicerade diktsamling. Det har varit jobbigt att gå igenom gamla texter och det var väckt en del minnen, säger Per-Arne Jonsson.

– Jag fick problem med nacken i början av 90-talet och fick gå hemma från jobbet så jag tänkte att jag måste göra något, säger han.

Han började skriva texter och efter att flera personer sagt att han skrev bra, så bestämde han sig för att ge ut sin egen samling. Och nu har han fått blodad tand och kan tänka sig att ge ut fler.

– Jag har massor av dikter som ligger hemma, så det lär bli någon mer, säger han.

Arrangören Peter Lindgren läste ur Anders Ruben Wallbergs Kärrspôr. Skratt fyllde lokalen och många kände igen sig i texterna.

Det bjöds också på allsång, musik från Revyorkestern och komik från karaktärerna Gördis och Rut som visade publiken hur man ska komma i form.

Mer läsning

Annons