Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett proffsigare besöksmål tar form

/
  • Hälsa är ett av Stenegårds ben, och Hannele Bomans inriktning på örter ligger helt i linje med vad man vill erbjuda en besökare som kommer hit.
  • Under lördagen var det smygöppning och Ulrika Kjerrulf från Västra Hälsinglands slöjdförening både sålde och visade slöjd.
  • Det blev ett riktigt lyft ifjol när Stenegård började drivas av kommunen igen, nu hoppas Marianne Eriksson som driver ett tunnbrödsbageri på gården att det blir lika bra i år.
  • För andra året är det Marcus Hellsten som är verksamhetsledare för Stenegård, hans uppgift är att koordinera alla verksamheter. En viktig roll som gör skillnad enligt hyresgästerna.

Positiva tongångar om att anläggningen åter drivs i kommunal regi.

Annons

I lördags smygöppnade Stenegård för säsongen och det är nu andra året som anläggningen åter bedrivs i kommunal regi, och med Marcus Hellsten som dess verksamhetsledare.

– Vi fick väldigt fin respons ifjol, även om vi kom igång lite sent eftersom jag kom in i bilden först i juni. I år däremot ligger vi steget före. Huvudsäsongen börjar den 2 juni och avslutas den 25 augusti och då har vi förlängt öppethållandena med nästa två veckor för att kunna tillfredsställa turistbehovet i augusti, och det känns skönt att kunna göra det, säger Marcus Hellsten.

Att det åter är kommunen som har hand om gården är positivt.

– Det var ett riktigt lyft ifjol, det var riktigt bra. Det var välskött ute och en trevlig stämning och besökarna var väldigt positiva, och mycket av det berodde på att det inte längre var någon entréavgift. Nu hoppas vi på en minst lika bra säsong som ifjol, säger Marianne Eriksson som driver Stenegårds tunnbrödsbageri.

Mer läsning

Annons