Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vandring i hälsans tecken

Idag anlände två dokumentärfilmare till Ljusdal. Siktet är inställt på norska Nordkap, och temat för dokumentären är den svenska folkhälsan.

Annons

– Vi mådde bara dåligt och behövde göra något med fokus på hälsa. Både för att inspirera oss själva och andra, säger Clint Wellerfeld.

De föll sig så att både han och vännen Simon Warnerbring avslutade sina förhållanden ungefär samtidigt förra sommaren. Att ligga hemma och må dåligt var inget alternativ, och idén om att korsa Sverige med sikte på Nordkap tog sakta form.

– Vi bestämde oss för att göra en dokumentär om folkhälsa genom att filma oss genom Sverige. Vi vill visa hur man utvecklas mentalt när man gör en sådan här resa, och såklart berätta om de människor vi möter, säger Clint Wellerfeld.

De befinner sig för stunden i Ljusdal, där den stora frågan är var och hur natten ska spenderas.

– Vi kommer att sova i skogen, jag hoppas att det inte finns björnar här, säger Clint Wellerfeld.

Resekamraten Simon Warnerbring har för stunden tappat lite fokus, och ser vid första anblicken ut att ha drabbats av ett rejält fall av vattenkoppor, men riktigt så illa är det inte.

– Det här är nackdelen med att sova ute, det finns så mycket mygg, säger han och kliar frenetiskt på den prickiga armen.

Förutom myggen har Hälsingland bjudit på både vackra landskap och välkomnande människor.

– Nyss träffade vi en man här i Ljusdal som är aktiv inom kyrkan. Vi ska filma honom nu för att ha med honom i dokumentären, säger Clint Wellerfeld.

Mer läsning

Annons