Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma bjuder in till countryfestival

/
  • Intresset för country fick Emma Svensson väldigt tidigt i livet.
  • Emma Svensson bjuder in till countryfestival på familjens loge i Lillhälle.
  • Inredningen i logen i Lillhälle ska påminna om en amerikansk saloon.
  • Jill Johnson är Emma Svenssons förebild, både som artist och som person.

17-åriga Emma Svensson älskar countrymusik, men kände att utbudet var lite skralt i Ljusdal. Därför ska hon nu på fredagskvällen arrangera en egen festival, där hon och inbjudna gäster ska sjunga och spela den musik hon älskar allra mest.

Annons

– Jag har varit på en del countryfestivaler, men då det inte finns någon här i närheten bestämde jag mig för att dra i gång en egen festival här hemma på logen, säger hon.

Emma Svensson började tidigt lyssna på Johnny Cash och Elvis Presley. Som åttaåring började hon spela gitarr, och sen har intresset för countrymusik vuxit sig allt starkare. I dag är Jill Johnson förebilden, både som artist och som person. Under våren fick hon idén om countryfestivalen, och arrangerar nu den i samarbete med Estrad Ljusdal och studieförbundet Bilda. Emma Svenssons eget band, One way ticket, ska spela under kvällen, liksom ytterligare sju artister och band från regionen.

– Till exempel kommer Folkungar att delta, som är en grupp ungdomar som spelar svensk folkmusik. Och country är ju amerikansk folkmusik, så det passar ju väldigt bra ihop, säger hon.

Emma Svensson är taggad inför kvällen och hoppas att mycket folk kommer.

– Jag hoppas på en trevlig festival. Det ska inte vara jobbigt att komma hit, att man måste ha galakläder på sig. Det räcker med jeans och en skjorta, så är det bara att komma hit och stampa takten och vara med och sjunga, säger hon.

Hon säger att countrymusiken är väldigt glad och inbjudande i sin stil, och att det lätt skapas en känsla av sammanhållning där folk känner sig delaktiga.

– Jag hoppas att folk inte har alltför bråttom hem efter att programmet är slut, utan att det kan bli jam efteråt där folk ur publiken också kan vara med och sjunga, säger hon.

Under kvällen kommer det även bli linedance, en amerikansk dans man dansar till countrymusik, och det kommer också finnas ponnyridning på en westernhäst. Det kommer också finnas mat och fika att köpa i logen, vars inredning är inspirerad av Nashville, och ska förmedla känslan av att man är på en saloon.

Emma Svensson hoppas alltså på en lång och trevlig kväll på logen i Lillhälle med mycket bra countrymusik.

– Jag kan utlova bra musik, för de artister som kommer hit är jättebra, säger hon.

Mer läsning

Annons