Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever inför rätta efter mobbning

Fyra elever i 16-årsåldern från Ljusdals kommun fick i måndags svara inför tingsrätten i Hudiksvall. Anledningen var misstanke om mobbning av en 13-årig pojke.

Annons

Allt ska ha inträffat på en skola i Ljusdals kommun.

Förutom påföljd för misshandel kan det bli frågan om skadestånd på sammanlagt 32 000 kronor som 13-åringen yrkat på genom sitt målsägandebiträde, advokat Lars Lundkvist, Ljusdal.

I ett fall i december i fjol misstänks en 16-årig pojke för att ha tagit grepp om och kastat 13-åringen till marken. Enligt åtalet har han därefter tagit grepp runt halsen eller i den yngres kläder så att tryck runt halsen uppstod.

Samma månad ska en 15-åring och en 16-åring tillsammans med andra (okända eller underåriga) vid ett tillfälle ha omringat 13-åringen och kastat snöbollar på honom så att han fick ont, blånader, svullnader och rodnader.

Det tredje fallet handlade om en 15-åring som i februari i år ska ha fällt 13-åringen till marken och därefter ha slagit honom i ryggen.

Enligt uppgifter från Hudiksvalls tingsrätt nekar de åtalade till det mesta som de ställdes till svars för vid huvudförhandlingarna.

Dom i målet meddelas senare.

Mer läsning

Annons