Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev misshandlades igen

En elev på Slottegymnasiet anfölls under tisdagen för andra gången på kort tid. Två okända gärningsmän misshandlade och hotade flickan för att hon pratat med polisen.

Annons

För knappt tre veckor sedan anfölls en flicka av en okänd gärningsman på Slottegymnasiets personalparkering. Då hotades hon till livet och fick ett knytnävslag i ansiktet. Under tisdagen blev samma flicka överfallen igen.

Hon befann sig i parken nedanför Ljusdals sjukhus, strax efter klockan åtta på morgonen, när två män gick till attack. Enligt polisen höll en av männen fast henne bakifrån samtidigt som den andre krävde svar på om flickan pratat med polisen angående den tidigare misshandeln. När flickan svarade ja på frågan uppmanades hon att blunda. Då fick hon ett skärsår strax ovanför ögonbrynet.

Polisen uppger att skadan var ytlig och att flickan klarat sig utan några allvarligare skador.

- Hon blev attackerad på grund av en anmälan som hon gjort tidigare, därför är brottet rubricerat som misshandel och övergrepp i rättssak, säger Anders Sigurdsson, krimchef i Ljusdal.

I nuläget har polisen inga tydliga spår efter de skyldiga. Flickan uppgav att hon inte kände inte igen männen och kunde inte avgöra om någon av dem var samma man som misshandlade henne tidigare.

- Skadorna är dokumenterade och vi letar efter gärningsmännen. Vi söker också vittnen som kan ha sett det som hände i parken, säger Anders Sigurdsson.

Mer läsning

Annons