Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elektroniskt rejv och livemusik mitt i Järvsöskogen

/

På lördagskvällen arrangeras årets upplaga av Gläntan i Järvsö, fullspäckad med liveakter.
– Det blir en sommarfest mitt i hälsingeskogen, säger arrangören Cissi Ramsby.

Annons

Löjtnant Linkmans glänta, belägen intill Kalvstigen tre kilometer från Järvsö, kommer att inta en något annorlunda skepnad på lördagskvällen. Då kommer den nämligen fyllas med folk, mat, färgade ljus och inte minst tonerna av elektronisk musik och rap. Arrangören Cissi Ramsby, som varit med och ordnat fester sex år i rad, vill understryka att arrangemanget är öppet för vem som helst.

– Även om musiken är ganska nischad med techno och elektroniskt så har vi en väldigt välkomnande kultur, säger Cissi Ramsby, som säger såhär om årets musikaliska uppställning:

– Jag kände att det var dags att ta hit mer tjejer. Tjejerna ska få ta plats och köra hårt i år.

En av dem är Falusångerskan Hanna Turi. Hon har sett fram emot spelningen på Gläntan i Järvsö länge.

– Det verkar så mysigt, jag gillar små festivaler, säger Hanna Turi, som medger att hon inte vet så mycket mer om själva kvällen än att de kommer hålla till "i skogen någonstans".

– Men jag har hört från folk att det ska vara en väldigt mysig spelning.

Förutom Hanna Turi kommer den göteborgska rapparen Frida Scar och tre DJ:s; Johan Apel Röstlund, DJ Lumber och DJ Paris.

– Det är väldigt blandat, jag tycker att det är väldigt bra, säger Falusångerskan.

Hanna Turi släppte i våras skivan "Tracks in the water" som hon just nu turnerar med. Musiken vill hon beskriva som känslosam pop-soul-aktig musik med jazziga inslag.

– På lördag kan man förvänta sig att få se mig och min gitarrist. Vi brukar göra bra gig tillsammans med stämmor och så. Vi kör både upp-tempo och ballader. Känslosam musik överlag, säger Hanna Turi.

Mer läsning

Annons