Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Seko-skandalen: Nu kliver Bosse av politiken

Sekos avskedade ombudsman Bosse Hedin har flera viktiga förtroendeuppdrag för Ljusdals socialdemokrater. Vid lördagens verkställande utskott lämnade han in sin avsägelse till partikamraterna och avgår nu med omedelbar verkan.

Annons

– Det innebär att han avgår som vice ordförande i styrelsen för Ljusdals energi, från arbetarkommunens valberedning, och som ordförande för den fackliga socialdemokratiska föreningen, säger Örjan Fridner, partiordförande i Socialdemokraterna Ljusdal.

Bosse och Mattias Hedin hade kallats till det verkställande utskottet för att ge sin version av händelserna runt de 14 miljonerna som Seko-förbundet efterlyser. I samband med mötet lämnade Bosse Hedin in sin avsägelse som lyder:

"Jag följer min övertygelse. Nu när mitt fackliga engagemang är avslutat, som är grunden för mitt politiska arbete, är det för mig naturligt att lämna politiken."

– Vårt beslut blev att vi ställde oss bakom Bosses avsägelse och har förståelse utan att på något sätt ta ställning ekonomiskt eller juridiskt till vad det här innebär, de anklagelser och synpunkter som finns från olika håll. Det är inte vår uppgift utan vi är ett politiskt parti så vi ställer oss bakom det här, säger Örjan Fridner.

Mattias Hedin är invald i kommunfullmäktige och kommer att sitta kvar där tillsvidare.

– När det gäller Mattias tog vi inget ställningstagande annat än att vi samtalade och lyssnade på honom. Vi menar att Mattias ska arbeta kvar med orubbat förtroende. Sedan om Mattias själv vill ta en politisk timeout ska han återkomma. Det är naturligtvis ganska tuffa dagar för honom också. Vi ska ha en avstämning nästa vecka och talas vid om hur han mår.

Bosse Hedin avgår dock med omedelbar verkan från sina uppdrag, vilket Örjan Fridner har blandade känslor inför.

– Jag upplever det både som sorgligt och tragiskt allt som inträffat, både på det personliga planet och som parti. Men nu ska vi försöka ta lite nya tag.

Läs allt om Seko-skandalen här!

Mer läsning

Annons