Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edegården kan ersätta Rolfhamre

En föräldraenkät ger inget entydigt svar i frågan. Men utbildningsförvaltningen vill inte förnya kontraktet för förskolan i Rolfhamre utan i stället flytta verksamheten till Edegården i Tallåsen.

Annons

Utbildningsnämndens arbetsutskott hade den 28 november lokalfrågor uppe men ärendet men återremitterades utan beslut. Arbetsutskottet efterlyste då bland annat en snabbenkät bland föräldrarna i Rolfhamre angående lämplig lokalisering.

I snabbenkäten kom 16 svar in. Åtta svarande förordade en flytt till Tallåsen och åtta ville se fortsatt verksamhet i Rolfhamre.

Utbildningsförvaltningen föreslår genom tillförordnade utbildningschefen att utbildningsnämnden beslutar att förhandlingar upptas om villkoren för inköp av Edegården i Tallåsen som i dag ägs av Ljusdal-Ramsjö församling.

För Rolfhamrevillan har kommunen ett hyresavtal som går ut vid halvårsskiftet 2015 och måste sägas upp senast 30 september 2014 om det inte ska förlängas.

För Rolfhamre talar närheten till naturen i ett lugnt område. Nackdelen är att det är trångt på flera håll, kalla golv och för dålig ventilation.

Mer läsning

Annons