Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt underhåll i församling

/

Fastighetsunderhållet är en stor utgiftspost även Ljusdal-Ramsjö församling nästa år.

Annons

Ljusdal-Ramsjö församling går back i driftsbudgeten för 2012. Underskottet här beräknas bli drygt två miljoner.

Förslaget till budget för år 2012 togs inte i enighet av församlingens kyrkofullmäktige. Leif Hansen (SRD) och Bengt Larsson (Framtidens kyrka) yrkade på återremiss för att budgeten skulle balanseras. De fick dock inte de övriga med sig på kravet utan förslaget till budget antogs.

Församlingsgården i Ljusdal ska få sitt yttertak renoverat och vinden ska tilläggsisoleras till en sammanlagd kostnad av knappt 970 000 kronor.

Sturmsgården ska få ny entrétrappa, nya hängrännor och stuprör och förstärkning av ett bjälklag, bland annat. Sammanlagt under nästa år ska underhållet av fastigheter kosta knappt 1,5 miljoner kronor.

Ljusdal-Ramsjö församling har med hjälp av en konsult gått igenom samtliga församlingens fastigheter och gjort en vård- och underhållsplan. Därför blev det en hel del kostnader på reparationer och underhåll.

Församlingen har ändå en stark ekonomi, med 47 miljoner i eget kapital och disponibelt utrymme utöver det så kallade målkapitalet.

Kyrkoavgiften inklusive begravningsavgiften blir oförändrad med 1,18 per skattekrona. Begravningsavgiften är också oförändrad 0,30 per skattekrona.

Mer läsning

Annons