Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det går för fort förbi hans hus

/
  • Mitt emellan byggnaderna på Björn Bäckströms fastighet går Lillhällevägen, där hastigheten är maximerad till 70 kilometer i timmen.
  • Björn Bäckström vill sänka hastigheten förbi sitt hus på Lillhällevägen till 30 kilometer i timmen.

Den tillåtna hastigheten är för hög! Det tycker Björn Bäckström, som vill sänka hastigheten förbi sin fastighet på Lillhällevägen utanför Ljusdal från 70 till 30 kilometer i timmen.

Annons

En vägsamfällighet ansvarar för den enskilda vägen 30831, Lillhällevägen, som går från Forsnäset vid riksväg 84 till Storhaga. Längs vägen, som på långa avsnitt är smal och krokig, finns ett stort antal villor, varav många bebos av barnfamiljer.

Björn Bäckström anser att hastigheten förbi hans fastighet är alldeles för hög. Stora partier av vägen är slingriga med många kurvor, som automatiskt sätter ned hastigheten för bilisterna. Men vid hans fastighet övergår vägen i en av få raksträckor längs hela vägen.

– Det känns inte tryggt att behöva gå över vägen, när man vet att det kan komma billar förbi här i 70 kilometer i timmen, säger Björn Bäckström.

– De flesta bilister kör försiktigt och tar hänsyn, men det skulle kännas säkrare om man fick sätta upp skyltar och sänka hastigheten, säger Björn Bäckström.

Han begärde hos länsstyrelsen att få hastigheten förbi sitt hus sänkt till 30 kilometer i timmen, men länsstyrelsen sade nej. Nu har han till Transportstyrelsen överklagat länsstyrelsens beslut. Ärendet är ännu inte avgjort. Vi har sökt handläggfaren på Transportstyrelsen för en kommentar, men inte lyckats.

Mer läsning

Annons