Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är mycket gnäll i Ljusdal"

/
  • Carina Andersson har varit tillförordnad i några månader, nu kan hon titulera sig centrumledare på riktigt. Hennes mål för Ljusdal i centrum är att få fler medlemmar till föreningen, stärka handeln och förändra folks attityder.

En positiv attityd där alla hjälps åt för att stärka Ljusdal, det är vad den nya ledaren för Ljusdal i centrum vill se.

Annons

Hon har en bakgrund som egenföretagare för Rena rama verkstan och är ordförande för Svensk handel i Ljusdal. När Evelina Envall slutade som centrumledare sista oktober förra året blev hon tillförordnad ersättare – och nu tar Carina Andersson över jobbet på riktigt.

– Mina ledord för vad jag skulle göra efter att jag lagt ner företaget var: Att utvecklas, kunna påverka och vara kreativ, därför känns jobbet som centrumledare helt rätt, säger Carina Andersson.

Att hon redan har ett brett kontaktnät bland företagarna i Ljusdal och är ett känt ansikte är en fördel, tror Carina Andersson.

– Jag känner att jag har förtroende och då kan det inte bli fel.

Ljusdal i Centrum är en ekonomisk förening, i vilken cirka 70 av Ljusdals företag och fastighetsägare är medlemmar. Det gemensamma målet är att skapa ett attraktivare centrum.

– Vi behöver både lyfta fram de många unika butiker vi har och utöka utbudet. Det finns heller ingen motsättning mellan ett handelsområde på Östernäs och butikerna i centrum. Det är ju bara 150 meter emellan!

Attityden "det finns inget i Ljusdal, man måste åka härifrån för att handla" ska bort.

– Det är mycket gnäll i Ljusdal och att ändra på det är ett jättejobb, men ju fler medlemmar vi blir i föreningen, desto starkare blir vi och med ett jävlaranamma så ska det gå, säger Carina Andersson.

Mer läsning

Annons