Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill stoppa utflödet av handelsmiljoner

/
  • Säg inte nej till något. Handelns och företagarnas ledare i Ljusdal vill ena bygden för utveckling. Från vänster ses Tomas Wickman, Katarina Svender, Carina Andersson, Hans Robertson, Mikael Ernström och Stefan Strandell.

Ledande företrädare för näringslivet i Ljusdal säger ja till investeringar som är på gång – även om de är kontroversiella.

Annons

Handel bara i det som i dag kallas centrum eller ska Östernäs räknas dit också? En flytt av virkesomlastningen från Östernäs till Kläppa eller vänta med detta tills en utredning om en större kombiterminal någon annanstans är färdig?

Det är i dag två stora frågor i Ljusdal som kan upplevas som splittrande inom både näringsliv och kommunpolitik i en tid då befolkningsunderlaget och köpkraften minskar.

Ledande företrädare för Ljusdal i Centrum, Ljusdal Handel och Företagarna i Ljusdal ger sitt stöd för planerna för Östernäshandeln och Trätågs planer på flytt av omlastningen till ett annat järnvägsnära läge mellan reningsverket och golfbanan i Kläppa.

– Vill folk utifrån många miljoner kronor kan vi bara inte säga nej, anser Mikael Ernström, Företagarna.

Handlarnas representant Hans Robertson påminner om de undersökningar som visar hur mycket köpkraft som lämnar kommunen, att det rör sig om cirka 220 miljoner kronor per år. Därför bör alla goda initiativ uppmuntras, anser han.

Mer läsning

Annons