Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tar över Kolsvedjastugan: "Ingenting är omöjligt"

/
  • Rose-Marie Herrmann och Tomas Skogstjärn är det äkta paret som startade föreningen i november förra året och har stora planer för stugan på Kolsvedjaberget.

Nu kommer Kolsvedjastugan att fyllas med aktiviteter och liv när en ny arrendator tar över stugan.

Annons

– Äntligen, säger Pär Ferm, fritidschef på Ljusdals kommun.

Kommunen har under en längre tid sökt ny arrendator till toppstugan på Kolsvedjaberget. I höstas slutade den senaste arrendatorn och kommunen har stått i valet och kvalet att sälja stugan eller riva den, något som röstats ned av politikerna.

Men nu har föreningen Samverkanspartners i Gävleborg, som är ett socialt företag, tagit över.

– Kommunen hade planer på att riva det, men det här är något som vi gamla Ljusdalsbor är uppväxta med och vi tycker att det är bättre att göra något med den, säger Tomas Skogstjärn som tillsammans med sin hustru Rose-Marie Herrmann startade föreningen i november förra året.

Samverkanspartners i Gävleborg är en förening som jobbar för att få folk i arbete och de har i dag sex anställda och tio praktikanter, som kommer från arbetsförmedlingen och försäkringskassan.

Arrendet börjar gälla från och med första augusti och Tomas Skogstjärn och gänget i föreningen har stora planer för stugan och dess framtid.

– Vi ska ha olika aktiviteter här som musikcafé, berättarkvällar och konstutställningar. Vi har även tänkt hyra ut till de som är intresserade, hålla kick-off's för företag och skolor och anordna ungdomsläger, säger han.

– Vi hoppas kunna få ut våra idéer och utöka verksamheten. Ingenting är omöjligt, säger Tomas Skogstjärn och ler.

Pär Ferm är försiktigt positiv, mycket med tanke på stugans historia.

– Vi har haft många arrendatorer före de här, men jag hoppas att det ska bli bra för vi har ingen budget för den anläggningen.

Mer läsning

Annons