Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De spelar in skidfilm med galna trick i Ljusdal: "Har varit extremt bra"

/

Den som har passerat älvbron i Ljusdal har kanske lagt märke till ett gäng skidåkare på stenskulpturen Spiralformer. Det är gruppen The Bunch som har spelat in en ny film.

Annons

The Bunch är ett skidkollektiv bestående av medlemmar från olika delar av både Sverige och världen. I en vecka har de varit i Ljusdal för att spela in sin nya film där de gör trick på konstverket Spiralformer, en stenskulptur i närheten av älvbron.

– Jag kommer från Bollnäs så jag har åkt förbi här många gånger. Jag har ofta spanat på den här och tänkt att man borde göra någonting och nu blev det äntligen av, säger Pär Hägglund från The Bunch.

Läs också: Vinterveckan i Los drar i gång med massor av aktiviteter: "Vi visar att vi finns"

Gruppen har använt sig av snö för att bygga upp en egen bana. Med hjälp av en lina som är kopplad till en motor får skidåkaren upp farten och släpper sedan taget om linan för att kunna utföra tricket.

– Vi ville göra en ny grej inom det vi håller på med, vilket är streetskidåkning. Vi tänkte att vi skulle vara lite längre på ett och samma ställe, men försöka göra så många saker som möjligt.

The Bunch filmar sina vågade åk och lägger sedan upp filmerna på sin hemsida.

Se också: Hälsingeleden på skidor lockade många: "Det är fint väder, perfekta spår och allt är på topp"

– Vi vill visa att man inte behöver så himla mycket för att kunna åka skidor på många olika sätt. Man måste inte åka runt hela världen för att göra det här, utan man kan vara i Ljusdal i en vecka, säger Pär Hägglund.

Men medlemmarna i The Bunch har själva rest runt i världen för att åka skidor och de flesta av dem har skidåkandet som en heltidssysselsättning

– Det är många som jobbar på sommaren och sparar pengar för att göra det här. Det är en passion som har blivit någonting större.

Läs även: Efterlängtade spår är redo i skidparadiset: "Planerar att samtliga spår ska öppnas"

Pär Hägglund säger att gruppen ofta möts av blandade reaktioner när de är ute och åker, men i Ljusdal har reaktionerna bara varit positiva.

– Här har det varit extremt bra. Det kom förbi folk och bjöd på soppa och mackor och det har varit många glada miner. Det är ofta som folk inte förstår vad vi håller på med och blir lite rädda, men här har det varit bra.

Kommande planer för gänget är bland annat att ordna ett event i Björnriket dit professionella skidåkare från hela världen kommer att samlas.

– Det är kul att se hur skidåkningen kan dra ihop så mycket folk. Vi är lite som en familj, säger Pär Hägglund.

Mer läsning