Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska bygga badhus i berget

/
  • Lars-Eric Ericsson, till vänster, presenterade under Järvsös sockenstämma planerna för det badhus som ska sprängas in i Öjeberget. Till höger om honom sitter Jakob Silén.

Under sockenstämman i Järvsö presenterades planerna för det kommande badhusbygget.

Badhuset ska sprängas in i Öjeberget.

Annons

Planer för att bygga badhus i Järvsö har funnits länge och under söndagens sockenstämma var Järvsörådets arbetsgrupp självsäkra nog att säga:

– Om några år hoppas jag att ni alla vill ta ett dopp inne i berget.

Järvsö Grottbad kommer äventyrsbadet att heta och ingången ska vara synlig från Järvsöbackens södra liftbas.

Sockenstämmans ordförande Lars-Eric Ericsson var utsedd att hålla föredrag:

– Äventyrsbadet är en pusselbit som skulle innebära en oerhörd uppgradering inom turistvärlden.

Enligt Ericsson är Järvsös största fördel som turistort att attraktionerna är samlade till i stort sett ett berg. Han beskriver Järvsö som en alpby och menar att just på grund av att Järvsös största attraktioner finns i anslutning till Öjeberget är det inte mer än rätt att även badhuset finns där.

– Det norska företaget Veidekke har konstaterat att det inte finns några hinder vad gäller berggrunden och tanken är att turisterna från stolliften ska kunna se ingången till grottbadet, allt för att locka in dem.

Men innan berget är sprängt och kaklet lagt återstår mycket arbete. Ericsson låter dock inte orolig när han talar om att projektet måste finansieras.

– Det märks att det finns ett intresse, bara det faktum att sprängningsföretaget Veidekke har bekostat sina egna mätningar i Öjeberget talar för att vår idé lockar, säger Ericsson.

Mer läsning

Annons