Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fick idolen till ladan

/
  • Helena Lewerentz och Peter Hedlind berättar att de har byggt ut scenen för Tomas Andersson Wij inför kvällens konsert.
  • Musikladan Hedenborg är i två etage. På undervåningen kommer det att bjudas på kaffe och fika och på övervåningen kommer konserten att hållas, berättar paret Peter Hedlind och Helena Lewerentz.
  • Ladan är från tidigt 1800-tal och under årens lopp har det bland annat varit militärförråd. Men nu är tanken att den ska vara till för konserter, föreläsningar, teater och marknader.
  • Helena Lewerentz och Peter Hedlind berättar att de har haft svårt att nå ut, men de hoppas det folk ska ställa upp och att det blir fullsatt i kväll.

I morgon kväll är det dags för den första konserten i musikladan Hedenborg i Heden utanför Ljusdal och artisten som ska spela är Tomas Andersson Wij.
– Det är en dröm att ha fått hit honom, säger arrangören Peter Hedlind.

Annons

– Vi kan lägga ned nu. Nu har vi uppnått vårt mål, säger Helena Lewerentz och skrattar.

Det hon syftar på är morgondagens konsert i musikladan Hedenborg i Heden, utanför Ljusdal som hon driver tillsammans med sambon Peter Hedlind. De har lyckats få dit deras största idol och hälsingebördige artisten Tomas Andersson Wij.

Det här är första året som ladan är i bruk och paret tyckte att ladans inramning och atmosfär skulle passa Tomas Andersson Wij, så de skickade iväg ett mejl – och fick svar.

– Han hade ett glapp i schemat. Han har spelat på Öland, nu ska han hit och sedan ska han avsluta sin turné i Malmö, så det här är hans näst sista spelning, säger Peter Hedlind.

Artisten själv ser framemot att få komma tillbaka till Hälsingland. På nationaldagen spelade han på Stenegård i Järvsö och nu är det dags för sommarens andra spelning i ett Hälsingland som han har många barndomsminnen från.

– Det är alltid härligt att komma till Hälsingland, säger Tomas Andersson Wij.

– Min mamma är från Delsbo så jag var där mycket förr. Vi brukade åka in till Ljusdal och handla kommer jag ihåg, fortsätter han.

Under sommarens turné åker Tomas Andersson Wij runt solo, med endast tre gitarrer och han berättar vad han kommer att bjuda på under onsdagens konsert.

– Det blir mycket prat mellan låtarna och jag byter alltid låtlista från kväll till kväll, det gör jag för att inte bli slapp och bekväm. Och eftersom jag är ensam så kan jag ändra lista under gigets gång om jag känner för det, säger Tomas Andersson Wij.

Peter Hedlind och Helena Lewerentz ser framemot kvällen och säger att det har tagit tid med planeringen.

– Det har varit lite trögt med marknadsföringen men vi hoppas att det kommer mycket folk, att folk ställer upp och att det blir en härlig stämning, säger paret.

Mer läsning

Annons