Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför ansöker de om konkurs

/

Jenny Olsson och Rickard Hansson har ägt och drivit Stadt Mat & Event i Ljusdal AB i snart tre år. Men nu ansöker de om konkurs, något som bottnar i ett svikande kundunderlag och konflikter med hyresvärden.

Annons

Det var på onsdagen som de skickade in sin konkursansökan till Hudiksvalls tingsrätt. En tråkig utgång, tycker Jenny Olsson som hade önskat sig ett annat scenario.

– Dels är det ju ett dåligt kundunderlag, marknaden har blivit sämre. Men anledningen till att det blev såhär drastiskt är för att vi har en konflikt med hyresvärden där vi blev hotade med vräkning på en hyra som vi kommit överens om att vi skulle bli fri från eftersom vi lagat saker i lokalen, berättar hon.

Enligt henne har det funnit flera brister i lokalen som inte har åtgärdats, och Jenny Olsson upplever att samarbetet med hyresvärden har fungerat dåligt. När vi når Stadshotellets ägare, Bård Andersson, vill han helst inte kommentera några detaljer men menar att det blivit en missuppfattning gällande hyran.

– Det där är fel. Men jag vill inte ta en konflikt om det i tidningen, det finns inga konstigheter på något vis tycker jag, säger han.

Jenny Olsson och Rickard Hansson upplever att de kämpat i motvind under en längre tid. Kroglivet i Ljusdal är inte detsamma som förr, konstaterar de båda.

– Det är tufft att driva sånt här, man känner att publiken många gånger sviker. Det finns inte samma intresse för ett uteliv nu som för tio år sen. Det har gått åt fel håll, det känns som att man kan lägga ner samma energi någon annanstans och få bättre utdelning, säger Jenny Olsson.

Tidigare under våren har vi berättat om att restaurangverksamheten på Stadt gått med förlust de senaste två åren, 249 000 kronor 2013 och 393 000 kronor, 2014. Och den ekonomiska situationen har varit tuff.

– Det har det varit såklart, vi har haft betalningssvårigheter. Men vi har ju försökt ändå och jobbat galet mycket. Men när det blir såna här tvister också, då får man nog. Vi har även känt oss motarbetade av kommun och alkoholhandläggare, säger Jenny Olsson som är kritisk mot kommunens alkoholpolitik som hon menar är orättvis.

Redan nu har hon och kollegan bommat igen verksamheten. En del planer har de på gång, men inget är än så länge helt klart.

– Det känns jättetråkigt, man har ju lagt ner hela livet och all sin tid och energi, säger hon.

– Jag har ju jobbat på Stadt till och från i tretton år så för mig betyder det stället mycket.

Mer läsning

Annons