Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansträning inför midsommar

/
  • Det går undan när Ellinor Viken och Ellen Malmstöm Fack svänger runt på dansbanan
  • Anna Thunell lär barnen en ringdans så att de lättare ska hänga med när det är dags att dansa runt midsommarstången på fredagen.
  • Fanny Bergek Flinkfelt är kvällens yngsta deltagare, två år. Efter en stunds dansande vill hon stå på sidan och titta när de andra dansar.
  • Tim Hellström är ensam kille, men här får han låna en av papporna att dansa med.

Under onsdagskvällen hölls Lekstugeafton på Stenegård i Järvsö. Det var strålande sol när barn och föräldrar samlades på gräset vid dansbanan.

Annons

– Syftet med kvällen är att de små ska få chansen att lära sig alla danser och sånger inför midsommar, berättar Anna Thunell, som är dansledare och den som kommer att hålla i dansen kring midsommarstången under fredagens firande på Stenegård.

Barnen samlas inne på dansbanans trägolv, där de svänger runt till tonerna av levande musik. En av favoritlåtarna för både barnen och Anna är låten "Små fåglarna i skogen".

Barnen, som kommit för att delta, är Ellen Malmström Fack, Vendela Fack, Ellinor Viken, Julia Viken, Tim Hellström, Frida Bergek Flinkfelt och Fanny Bergek Flinkfelt.

Anna Thunell var 18 år när hon började syssla med danslek, på Stenegård har hon varit i 14 år nu. Hon tycker fortfarande att det är jättekul.

Text och foto: Nina Fridell

Mer läsning

Annons