Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsutsatta kvinnor och barn

/
  • Kvinnojouren Viljan, representerade av från vänster: Sofia Wennberg och Frida Wennberg arrangerar en föreläsning på Internationella kvinnodagen tillsammans med brottsofferjouren, här representerad av Nils Jakobsson. Den äger rum på förvaltningshuset i Ljusdal.

Allt våld får konsekvenser.

Annons

På Internationella kvinnodagen den 8 mars bjuder kvinnojouren Viljan och brottsofferjouren på en gratis föreläsning som handlar om våldets konsekvenser och traumabearbetande behandling för brottsutsatta kvinnor och barn. Föreläsarna kommer från Ersta fristad som tillhör Ersta diakoni, en ideell förening som arbetar för människor i utsatta situationer. Helena Dahlström arbetar där som terapeut med just våldsutsatta kvinnor och deras barn och Peter Rösare som psykolog.

– Förutom allmänheten hoppas vi nå socialfolk, polis, ungdomsmottagning, landsting och psyk. Ämnet för dagen är sådant som kvinnojouren möter i sin verksamhet, berättar Karin Andersson, ordförande i brottsofferjouren.

Att föreläsningen är gratis har varit viktigt för arrangörerna.

– Alla ska ha en chans att gå, säger Frida Wennberg, kvinnojouren Viljan.

Internationella kvinnodagen anser man också vara en dag då problem av den här typen bör lyftas upp för diskussion.

– Man måste ta tag i problemet. Vi vill också med det här uppmuntra folk och få dem att förstå att det inte är ditt fel att du blir misshandlad, säger Karin Andersson.

Mer läsning

Annons