Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröllop slutade med misshandel

Bröllopsfestligheter i Hamra slutade med att två kvinnor hamnade i luven på varandra. Nu har den ena dömts för misshandel.

Annons

Det var under midsommarhelgen 2010 som de två kvinnorna, ena hemmahörande i Gävle och den andra i Sundsvall, deltog i bröllopsfestligheter på Hamra konferens och vildmarkscenter.

De två kvinnorna hade under kvällen hamnat i luven på varandra, då Sundsvallskvinnan på ett, som Gävlekvinnan ansåg, otillbörligt sätt dansat med hennes sambo. Svartsjukan stegrades under kvällen och de två kvinnorna hamnade först i en ordduell, vilket senare under kvällen utvecklades till handgripligheter. Vid ett tillfälle skulle Gävlekvinnan bryskt ha tagit i den andra kvinnans arm så att ett armband lossnade. Hon hade också dragit den andra kvinnan i håret.

Gävlekvinnan anklagade Sundsvallskvinnan för att ha dansat utmanande med hennes sambo. Vid ett möte utanför lokalen ska ordväxling ha övergått i slagsmål. Gävlekvinnan slog den andra kvinna hårt över munnen, Sundsvallskvinnan föll och slog huvudet i backen. Dagen efter var hon rejält svullen i ansiktet.

Gävlekvinnan erkände att hon utdelat ett knytnävsslag, men hävdade inför rätten att det skett i nödvärn. Den förklaringen gillade inte tingsrätten, som dömde Gävlekvinnan till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Om domen skulle omvandlas till fängelse motsvarar det fängelse i en månad. Hon ska dessutom till Sundsvallskvinnan betala skadestånd med 7 000 kronor för sveda och värk samt tandvårdskostnader.

Mer läsning

Annons