Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brattberga kommunalt för en krona

För en krona har det gamla ålderdomshemmet Brattberga i Los blivit kommunalt.

Annons

Turerna kring det före detta ålderdomshemmets framtid har varit många under årens lopp. Privat fastighetsägare har haft planer på bland annat hotell och behandlingshem, men inget av detta har förverkligats. I stället har byggnaderna gradvis förfallit. Och nu lär inte något annat återstår än rivning.

Den tidigare ägaren, Talliden invest, försattes i konkurs och konkursförvaltaren bedömde i sin bouppteckning att fastigheten inte hade något egentligt värde. Kontakter knöts med kommunen, som nu beslutet sig för att överta fastigheten. Priset blev en krona.

– Byggnaderna är rejält förfallna och det finns egentligen inget annat än att riva dem, säger chefen för kommunens samhällsutvecklingsförvaltning, Stig Olsson.

Innan ett definitivt beslut tas kommer han att ta kontakt med bygderådet i Los för att se om det där finns något intresse för att göra något av byggnaderna.

Under senare tid har objudna gäster tagit sig in i byggnaderna och vistats där.

– I det skick de är i nu är det rent farliga. Tidigare ägare har inte gjort något åt byggnaderna utan bara låtit dem förfalla, säger Stig Olsson.

I nuläget pekar allt mot att byggnaderna kommer att rivas, vilket skulle befria Los från en skamfläck.

Mer läsning

Annons