Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boktips med spänning

/

Spänning och något läskiga böcker var temat för årets första sommarbokcafé för barn, då bokprat, tips och pyssel stod på schemat.

Annons

Ungefär ett dussin barn samlades på Ljusdals huvudbibliotek under torsdagseftermiddagen för att ge och ta emot boktips under sommarens första sommarbokscafé. Hedda Winther, bibliotekarie, hade bunkrat upp med både nya och äldre böcker för barn från sju år och uppåt, och dagens tema fick de unga deltagarna att lyssna med spänd förväntan.

– Vi brukar inte alltid ha ett tema, men i dag blev det spänning, säger Hedda.

Hon börjar träffen med högläsning och sina bästa tips för sommarläsningen. Men i fokus stod barnens egna lästips.

– Andra barn i er ålder vill ha era tips, hellre än tips från bibliotekarier, säger Hedda Winther till gänget.

Emma Eriksson, 8 år, har deltagit under flera sommarboksträffar tidigare år och hon är en flitig läsare. I fjol vann hon ett presentkort efter att ha läst flest böcker på Stenhamreskolan.

– Mina favoritböcker är hästböcker. Men jag gillar också böcker om älvor, berättar hon.

Emma har redan hunnit läsa 18 böcker sedan skolavslutningen och har lämnat in sina formulär för att ha chans att vinna i bibliotekets utlottning av presentkort, böcker och annat passande för en bokälskare.

En annan flitig läsare är Stella Höijer, 9 år, som just läst en mycket spännande bok om en silverpojke. Både hon, Emma och de andra barnen delar med sig till andra genom att skriva ned sina bästa boktips som sedan sätts upp i biblioteket. Därefter bjöds det på fika och pyssel då barnen fick tillverka sina egna monster-bokmärken.

– Jag hoppas att de fått med sig många lästips och att de lånar med många böcker hem, och det verkar de redan ha gjort säger Hedda Winter.

Mer läsning

Annons