Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blixtnedslag i Ljusdal – larm om flera bränder

Mellan 12 och 14 på torsdagen larmades räddningstjänsten i Ljusdal om flera bränder i området. Orsaken till flera av utryckningarna är blixtnedslag.

Annons

Läs mer om bränderna här (Plus): Tufft läge för räddningstjänsten – åskväder har orsakat flera bränder: "Brinner på tre ställen just nu"

Enligt uppgifter till SOS är flera styrkor på plats vid Krögarberget utanför Laforsen, efter att personer sett rök från skogen.

Även i Björnbacken, strax söder om Ljusdal, är räddningstjänsten på plats efter att blixtnedslag orsakat svart rök.

Ytterligare två larm har inkommit om brand i Ljusdals kommun de senaste timmarna. Vid Bodavägen mellan Järvsö och Ljusdal bröt ut markbrand ut, men där lyckades inringaren släcka på egen hand. Och i närheten vid Ede larmades räddningstjänsten ut efter att blixten slagit ner i ett hus, men där bröt aldrig någon brand ut.

Enligt polisen ska ingen av bränderna vara av en allvarligare karaktär.

Strax efter klockan 14 inkom sedan ett larm om skogsbrand efter ett blixtnedslag i Hennan. Där syntes vit rök från skogen, men inga lågor var synliga, enligt uppgifter till SOS.

Vid 14.30 larmades SOS därefter om en befarad skogsbrand öster om Lillsjön i Färila.

I Järvsö har även omkring 200 hushåll blivit av med elen efter ett strömavbrott, men det är ännu oklart om felet beror på åskvädret i området.

Läs mer om bränderna här (Plus): Tufft läge för räddningstjänsten – åskväder har orsakat flera bränder: "Brinner på tre ställen just nu"

Annons