Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bland karuseller, karameller och krimskrams

/
  • För Linnea Hallman, 3, blev besöket på Ljusdals marknad en alldeles speciell upplevelse. Det var nämligen första gången hon åkte karusell.

När tivolit kommer till byn trotsar Ljusdalsborna modigt de regntunga molnen i jakt på adrenalinkickar, krimskrams och godis.
– Det här trodde jag först inte ett dugg på, men det går faktiskt skitbra i Ljusdal, säger knallen Bertil Jonsson.

Annons

Om någon fortfarande var sugen på karameller och strumpor i flerpack fick de under fredagen chans till nya besök i knallestånden. Det har varit tätt med marknader runt om Ljusdal på senaste tiden men fredagens marknad, som höll till i Gamla stan, var mer välbesökt än de flesta.

– Jag vill åka rosa gris, utbrister Linnea Hallman, 3, som precis avslutat sitt livs första karusellåk, på en rosa elefant.

Förutom tivoli bjöd fredagens marknad, som pågår även under lördagen, på traditionella knallestånd. Här fanns allt från delikatessmat som älghjärta och renkorv till krimskrams som prydnadsknivar och leksaker representerade. Utöver tivolit verkade godisstånden vara de mest välbesökta.

– Det är ingenting här man behöver, ingenting man egentligen vill ha, men det hör ändå till att det ska vara här, konstaterar Linneas pappa Ragnar Hallman.

Mer läsning

Annons