Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnmötet blev världsnyhet

/
  • Tisdagen blev hektisk för Maud Ljungberg och Ola Håkansson. Inte bara inhemska media utan även internationella ringde och ville ha kommentarer kring björnmötet.

En filmsnutt som nått ut i vida världen.

Och som inte bara var Ljusdals och Hälsinglands stora snackis under tisdagen, utan stora delar av världens.

Annons

Alla stora media toppade sina nyhetssajter med björnfilmen som Maud Ljungberg från Tallåsen tog sent på söndagskvällen utanför sitt och sambon Ola Håkanssons fritidshus vid Ängraån utanför Kårböle.

På förmiddagen i går var samboparet Ola Håkansson och Maud Ljungberg tillbaka vid sin stuga utanför Kårböle. Då i sällskap av SVT. Och på vägen från hemmet i Tallåsen till Kårböle dök det plötsligt upp en älg på vägen.

– Filma Maud, skrek Ola.

Precis som han gjorde när den lilla älgkalven kom springande och hoppade i forsen utanför fritidshuset sent på söndagskvällen.

Älgkalven gjorde det för att den var jagad av en björn. Det var den björnen som i rasande fart dök upp framför parets fritidshus och bara var halvmetern ifrån en nypinkad Ola Håkansson. En händelse som Olas sambo Maud filmade. Och som fick bli deras bevis från den osannolika händelsen.

– Jag har varit ute och pinkat kväll utanför stugan varje gång vi varit där i många herrans år och det kommer jag att göra fortsättningsvis också. Sannolikheten att det kommer en björn springande igen måste var försvinnande liten, säger Ola.

Den här nyheten på helahälsingland.se blev verkligen uppmärksammad. Över 76 000 tittare har hittills sett filmen på sajten.

På tisdagseftermiddagen fick Ola berätta om björnmötet på radion.

Utländska media visade också stort intresse för Ola Håkanssons och Maud Ljungbergs nära björnmöte.

Mer läsning

Annons