Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betongpark mer än skateboard

/

Det handlar inte om en skateboardpark utan en park som det går att åka skateboard i. Så sammanfattade Ljusdals Betongparksförening sin informationskväll om sina planer för Östernäs.

Annons

Politiker, kommuntjänstemän, polisen och allmänheten fick på måndagskvällen möjlighet att få information om den betongpark som kan vara en av flera inslag i parkdelen av framtidens Östernäs (mellan handelsområdet och Kyrksjön).

Syftet med kvällen var att få intresserade och beslutsfattare insatta i hur föreningen tänker inför vårens medborgardialog om Östernäs.

Betongparksföreningen startade i fjol och fick redan första året en fin grundplåt på 100 000 kronor av Odd Fellow i samband med logens 100-årsjubileum.

Ordföranden Christian Johnsson berättade om föreningens strävan efter att hitta grundplåtar för en finansiering av anläggningen för bland annat skateboard (rullbräda), inlines (rullskridskor), kickbikes (sparkcyklar) och bmx-cyklar.

– Vi vill få bort stämpeln att det här ska byggas bara för skateboard, sa Christian Johnsson.

Mötet besöktes av företrädare för Socialdemokraterna, Moderaterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Kenneth Hedman (M) gav föreningen rådet att sälja namnet på parken till något företag i betongbranschen. Några samtal kring kommunala pengar fördes inte denna kväll.

Mer läsning

Annons