Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnomsorg på nytt i Ramsjö: "Små barn ska vara i små grupper"

Antalet barn i Ramsjö ökar och nu startar utbildningsförvaltningen upp barnomsorg igen på orten. – Principen är att man inte ska transportera små barn, säger Allan Cederborg (M).

Annons

Ramsjö skola stängde igen dörrarna december 2014. Ett halvår senare var det fritidsverksamheten och barnomsorgen som togs bort.

Läs också: Helt klart att Ramsjö skola stänger till jul

Men nu flyttar det in barn till trakten igen och utbildningsförvaltningen har tagit beslut om att starta igång barnomsorg igen.

Snart kommer det att komma barn till Ramsjö skola igen, då det startas upp pedagogisk omsorg där.

– Vi kommer att se om vi kan åstadkomma en pedagogisk omsorg, där den gamla beteckningen är dagmamma. Det är det vi tänker oss, säger Allan Cederborg (M), ordförande för utbildningsnämnden.

Det är enligt Allan Cederborg i dagsläget tre barn som är i behov av omsorg. Nu förbereds lokalerna i före detta skolan där den pedagogiska omsorgen ska utföras. Det är utbildningsförvaltningen som har tagit beslut om att erbjuda barnomsorg i Ramsjö igen, och inte nämnden.

Läs också: Ramsjö mister även skolbarnomsorg

– Vi behöver inte ta beslut om det, utan behövs det barnomsorg så får förvaltningen ordna det. Tanken är att få in det i intraprenaden så småningom, säger Allan Cederborg.

De Ramsjöbarn som sedan i höstas tillbringar sin skolbarnomsorg, eller fritids, på Tallåsens skola, kommer även i fortsättningen att få hålla där. Men de små barnen bör enligt Allan Cederborg få sin omsorg nära hemmet.

Se också: Efter skolnedläggningen – larmet går tjugo i sex

– Det tycker jag. Principen är att man inte ska transportera små barn. Små barn ska vara i små grupper på kort avstånd. Stora barn kan vara i större grupper och lite avstånd är okej. Den principen arbetar jag efter.

Mer läsning

Annons