Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandy på Östernäs kostar 35 miljoner

Rusta på IP för 8 miljoner kronor eller punga ut med 35 miljoner för en ny bandyplan på Östernäs? Det är frågan för kommunpolitikerna i Ljusdal i vår.

Annons

På tisdagen fick de fem i kommunstyrelsens allmänna utskott se de kalkyler som gäller i nuläget och som ska finslipas till kommunstyrelsen 29 mars. Bland annat väntas en mer detaljerad driftbudget för båda alternativen.

Nu presenterades bara nämnda investeringskostnader och kapitalkostnaderna på 800 000 kronor respektive 3,5 miljoner kronor per år.

Beslut väntas i april eller maj.

När kalkylerna presenterades på tisdagen nämndes för- och nackdelarna med en flytt av IP till Östernäs. På plussidan sågs bostäder på gamla IP-området, bättre parkeringsmöjligheter, mastbelysning, betongplatta, möjlighet till överbyggnad i framtiden och att det är bra för hela Östernäsprojektet.

Det som talar mot en flytt är att det kostar 27 miljoner kronor mer (som jämförelse kan nämnas att kommunens hela budgeterade investeringsutrymme nästa år är preliminärt 22,5 miljoner kronor), IP har en stark tradition och ett nybygge kan inte stå klart till hösten.

– Oavsett vad som händer måste vi kosta på en del på IP vad gäller elförsörjning, belysning och resultattavla inför kommande elitseriesäsong, säger kommunchefen Nicklas Bremefors.

Ingen av kommunens tre toppolitiker ville på tisdagen ha en åsikt om var bandy ska spelas i Ljusdal i framtiden.

Mer läsning

Annons