Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badhus blir vandrarhem

/
  • Det nya vandrarhemmet. Gamla badhuset på Badhusgatan i Ljusdal, som ligger bara ett stenkast från nuvarande lokalisering, blir lösningen för vandrarhemmet Hantverkaren från och med 1 juni nästa år. Barbro Jacobsson, chef för intraprenaden Hantverkargården, känner stor förväntan.
  • Jörgen och Janet Norman sysslar i köket i nuvarande lokaler för vandrarhemmet Hantverkaren som är daglig verksamhet för funktionshindrade.
  • Jessica Olsson dammsuger vandrarhemmet.
  • Det återstår både in- och utvändiga arbeten innan vandrarhemmet Hantverkaren kan flytta till gamla badhuset i Ljusdal, konstaterar Barbro Jacobsson, chef för intraprenaden Hantverkargården.

I våras var det lite dystert på vandrarhemmet Hantverkaren på Boställsgatan i Ljusdal sedan den nya ägaren till huset sagt upp verksamheten. Föga anade man väl då att lösningen skulle bli en grannfastighet.

Annons

Den 1 juni nästa år räknar Hantverkaren slå upp portarna på nya stället som är före detta badhuset på Badhusgatan som ligger en tvärgata från nuvarande vandrarhemmet.

– Vi stänger här till 1 maj och använder sedan hela den månaden åt flyttbestyr och städning, säger Barbro Jacobsson, chef för Hantverkargården..

Nuvarande vandrarhem har fem rum och tolv bäddar men kapacitet finns för 22 bäddar om det behövs.

På Badhusgatan blir det sex rum med 14 bäddar och möjlighet att utöka till 24. Dessutom blir det två handikappanpassade gästrum jämfört med ett på nuvarande ställe.

Vandrarhemmet Hantverkaren har blivit ett populärt boende inte minst för läkare, byggnadsarbetare och andra som behöver hyra in sig mer än bara över en eller annan natt.

– Visst är det trevligt med bra beläggning men vår främsta målsättning är att kunna bedriva en bra daglig verksamhet som passar våra medarbetare, säger Barbro Jacobsson.

Mer läsning

Annons