Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avhoppet ger ökade personalkostnader

/

Skattebetalarna får räkna med att betala lite extra om den avhoppade kommunchefen återgår till att bli ekonomichef.

Annons

Nicklas Bremefors tillträdde som kommunchef i juli 2009, men behöll sitt grundavtal som ekonomichef. Han meddelade i måndags att han slutar som kommunchef och allt tyder nu på att han återgår till sin tidigare tjänst som ekonomichef. En tjänst han suttit på i nio år innan, och många politiker är tacksamma för att hans erfarenhet stannar kvar inom kommunen.

Det kommer dock att innebära en ökad kostnad för kommunen som nu måste bekosta både en ekonomichef och en ny kommunchef. I dagsläget finns ingen ekonomichef, arbetsuppgifterna fördelas mellan kommunens två gruppledare för redovisning och förvaltningsekonomer. Då dessa kommer att fortsätta med sina ordinarie arbetsuppgifter innebär detta att kommunen kommer att bli tvungen att bekosta ytterligare en tjänst. En fråga som kommer att hanteras av den kommande kommunchefen.

Det är ännu för tidigt att uttala sig om den ökade personalkostnaden. Kommunfullmäktige kommer att hantera frågan om nästa års budget under november månad.

– Det här är nya förutsättningar och vi får se när vi närmar oss november, säger Roland Bäckman, kommunstyrelsens ordförande.

Mer läsning

Annons