Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgörande nära om bandyarena

När Ljusdals BK:s nyblivna elitlag i bandy hyllas i dag, lördag, kan vi meddela att politikerna snart fattar beslut om investering i arena. Men frågan är fortfarande öppen om det blir IP eller flytt till Östernäs.

Annons

På tisdag ska kommunstyrelsens allmänna utskott behandla frågan under punkten "Investering i eller flytt av IP".

– Bandylaget har gått upp i elitserien och vad vi än väljer måste vi investera för att få en anläggning som håller måttet, säger kommunalrådet Roland Bäckman (S).

Enligt fritidschefen Pelle Ferm handlar det om investeringar som grovt räknat ligger runt 7 miljoner kronor om kommunpolitikerna väljer att bandyn ska vara kvar på IP.

Elförsörjning, omklädningsrum, belysning och fordon för spolning av isen är några brister på IP.

Ingen på kommunen kan ge besked om alternativet, vad det kostar med en helt ny bandyanläggning på Östernäs.

– Det finns fortfarande en del som måste kollas inför mötet på tisdag, säger Pelle Ferm och nämner samordningsvinst om omklädningsrum och andra lokaler delas med en eventuell konstgräsplan för fotboll som exempel.

I ett par veckor framöver pågår på olika platser i kommunen medborgardialoger som gäller Östernäsområdet. Roland Bäckman tror därför att det inte blir något skarpt beslut om framtidens bandyarena på tisdag. Men han gör heller ingen hemlighet av att han ser fördelar i en flytt till Östernäs.

Enligt klubbens ordförande Yvonne Oscarsson är också LBK för en ny plan på Östernäs.

Mer läsning

Annons