Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyrsvandring för barn på Stenegård

/
  • Barnen får lösa olika gåtor och lära sig samarbeta under äventyrsvandringen.
  • Äventyrsvandringen baserar sig på pjäsen Hemligheternas gudinna.
  • Många barn deltar i äventyrsvandringen på Stenegård.

På Stenegård i sommar har barn i alla åldrar kunnat följa med på en äventyrsvandring där de bland annat fått möta trollpackor och jättar, och lösa olika gåtor. Samtidigt får de lära sig att samarbeta, och att man inte behöver vara världens starkaste man för att rädda världen.

Annons

Med mytologiska väsen, upp bland takbjälkar och ner i källarvalv välkomnas barnen till ett spännande äventyr med karaktärerna ur föreställningen Hemligheternas Gudinna. Under äventyrsvandringen får barnen möta trollpackor och jättar, hjälpa gudinnorna och gudarna att lösa gåtor och samla magiska ingredienser till svartalverna. Rebecka Harper, som är med och spelar under äventyrsvandringen förklarar närmare.

– Barnen kommer till olika stationer där de får lösa gåtor eller göra olika aktiviteter som är hämtade från pjäsen Hemligheternas gudinna, säger hon.

Budskapet som förmedlas under äventyrsvandringen är att man inte behöver vara världens starkaste man för att rädda världen, och att alla behövs. Barnen får samtidigt göra olika samarbetsövningar. Och både barn och föräldrar verkar uppskatta vandringen.

– Barnen tycker att det är kul och de blir engagerade, och många föräldrar tycker också att det är roligt, säger Vanessa Quignaudon, som guidar runt under äventyrsvandringen.

Producenten, Emil Westberg, är nöjd med äventyrsvandringen, som är ett samarbete mellan Torsbergsgymnasiets estetiska linje, Stenegård och kulturföringen Scensation.

– Vi på Scensation vill skapa ett levande kulturliv i Hälsingland, och på samma gång engagera och inkludera unga, lokala förmågor, säger han.

Det är totalt sex ungdomar, som alla går på gymnasiet, som är engagerade i äventyrsvandringen. De jobbar dessa veckor åt kommunen och får lön som ett vanligt kommunalt sommarjobb.

Yngst i ensemblen är elvaårige Dante Olofsgård. Han spelar skrivarens assistent, svart alv och korp, och han har fått mersmak på teaterlivet.

– Det är kul det här. Jag har spelat skolteater förut, men det här är första gången jag faktiskt tycker det är roligt att spela, säger han.

Mer läsning

Annons