Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för rån efter bråk om narkotikaskuld

Två Ljusdalskillar, 19 och 18 år gamla, åtalas vid Hudiksvalls tingsrätt för rån alternativt olaga hot och stöld respektive narkotikabrott efter bråk i en lägenhet i Ljusdal i augusti i fjol.

Annons

Den äldre killen misstänks ha hotat den yngre genom att vifta med en kniv framför honom och kräva att få pengar för en narkotikaskuld. Han tog 500 kronor och en Ipod med sig innan han lämnade lägenheten.

19-åringen hade köpt 70 gram hasch överlåtit 40 gram till 18-åringen.

Killarna känner varandra sedan ett år tillbaka. 19-åringen kom hem till 18-åringen och krävde att få pengarna som han var skyldig honom. De började gräla och 19-åringen slog 18-åringen i ansiktet med knytnäven så att han ramlade ner i en soffa. 18-åringen lyckades sparka undan den äldre och brotta ner honom på golvet. 19-åringen gick därefter ut på toaletten, när han kom tillbaka hade han en kniv i handen som han viftade med. Han lämnade lägenheten med en 500-lapp och en Ipod.

Den yngre mannen fick sy fem stygn i ögonbrynet och under ögat efter knytnävsslagen.

19-åringen medger att det har gått till så här, men nekar till att det var ett rån eller olaga hot och stöld.

Båda åtalas för narkotikabrott, 18-åringen vid tre tillfällen efter att även ha använt hasch i Sundsvall och Ljusdal i oktober.

Mer läsning

Annons