Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asylboende oroar Järvsöföräldrar

/
  • Föräldrar till barnen på förskolan Järven på Kulthammar är oroliga för eventuell placering av 200 asylsökande på samma fastighet.

Föräldrar till barnen på Järvens förskola på Kulthammar i Järvsö är oroliga inför Migrationsverkets eventuella placering av 200 asylsökande flyktingar i före detta ålderdomshemmet på samma gård.

Annons

På måndagen hölls ett möte i Järvsö där föräldrar och förskolepersonal träffade fastighetsägaren Leif-Ivan Karlsson, som också hyr ut till förskolan, samt representanter för kommunen och Järvsörådet.

– Vi har absolut inget emot ett asylboende i Järvsö, utan tycker bara att platsen är illa vald. Vi ser en risk för problem när 200 flyktingar som varit med om traumatiska händelser och till och med krig samlas på en så här begränsad yta. Vi vet att det varit allvarliga problem och konflikter på liknande boenden, säger Johan Olsson, en av föräldrarna som deltog på mötet.

Enligt fastighetsägaren Leif-Ivan Karlsson är det inte klart med asylboendet.

– Men vi har alla ett ansvar för att göra det här så bra som möjligt och jag har stor erfarenhet av uthyrning. Så jag ska se till att de regler som finns också hålls om det nu kommer asylsökande till Kulthammar.

Förskolans ledning ställer sig neutral i frågan.

– Vi är inte oroliga och vi fortsätter vår verksamhet som vanligt, säger Helena Engberg.

Mer läsning

Annons