Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Astrid tar upp kampen mot övervikten

/
  • Astrid Grapengiesser ser sig redan som en vinnare eftersom hon lärt sig att äta och träna på ett helt nytt sätt. Hon lever nu ett hälsosammare liv än innan hon kom med i tävlingen.
  • Totalt tävlar 14 deltagare om ett sundare liv och 250 000 kronor i årets säsong av Biggest loser 2012. Programmet leds av Jessica Almenäs som på bilden flankeras av de tävlande.

På onsdag startar andra säsongen av Biggest loser Sverige.

Annons

Den 11 januari tar 30-åriga Astrid Grapengiesser från Ljusdal upp kampen mot sin övervikt på bästa sändningstid. Hon är en av 14 deltagare i andra säsongen av Biggest loser Sverige 2012 som sänds i TV4. Tävlingen går ut på att gå ner så mycket som möjligt i vikt, och i varje avsnitt får de som går ner minst i vikt lämna tävlingen. Vinnaren får 250 000 kronor, men egentligen är alla deltagarna vinnare eftersom de nu valt vägen mot ett hälsosammare liv.

– En del kallar det här för förnedrings-tv, men så ser inte jag det. Det här är en chans för överviktiga att bli sedda och tagna på allvar. Jag tycker det är bra om man börjar prata mer öppet om övervikt i samhället, säger Astrid Grapengiesser.

Under årens lopp har hon på olika sätt och med hjälp av olika metoder försökt att på egen hand bli av med sin övervikt utan att lyckas.

– En sundare och hälsosammare livsstil är något vi alla vill uppnå, och det här är en chans att nå dit, berättar Astrid Grapengiesser.

Mer läsning

Annons