Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets teknikutbildning finns på Slottegymnasiet

/
  • En betydelsefull utmärkelse för utbildningen och skolan, tycker från vänster Susanne Hall Fredholm, Johnny Holmgren, Thomas Hall, Jonte Färnlund och Anna-Carin Nordh.
  • Förutom att Slottegymnasiets industritekniska program ingår i Teknikcollege Hälsingland kan de nu också stoltsera med att de erbjuder årets teknikutbildning.
  • Det var en glad rektor som under onsdagen firade utmärkelsen tillsammans med kollegor och elever.
  • Anna-Carin Nordh, är lärare i svetsteknik och arbetar med utbildningens vuxenelever.

Slottegymnasiets industritekniska program belönas med 250 000 kronor.

Annons

Slottegymnasiets industritekniska program som ingår i Teknikcollege Hälsingland har utsetts till årets teknikutbildning 2012. Bakom utmärkelsen står arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen och syftet är att uppmuntra och belöna framstående teknikundervisning, men även tekniska samt naturvetenskapliga utbildningar. Det var en enhällig jury som utsåg utbildningen vid Slottegymnasiet som vinnare och mottagare av en prischeck på 250 000 kronor, vilken kommer att delas ut under festliga former i februari.

– Vi har ett långt samarbete mellan skola, mekanföretagen i kommunen och Närljus. Det är vårt upplägg som ligger bakom, med handledare ute på företagen och ambulerande lärare som kommer ut till företagen och undervisar. Vi har också en organisation som består av en lokal styrgrupp där ordföranden är en företagsledare, samt kontinuerliga handledarträffar. Ett samarbete mellan skolan och företagen, säger Johnny Holmgren, rektor.

Och det är just det genuina samarbetet som Johnny Holmgren nämner som juryn tagit fasta på i sitt beslut.

Mer läsning

Annons