Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Ramsjöbo stor hembygdskämpe

/
  • Årets Ramsjöbo 2011 tilldelades vid en ceremoni i lördags Sven Stockzell. Han hissades till skyn i en skylift och fick motta folkets hyllningar.
  • Elsa Jonsson fick
  • .Makarna Lennart och Gerd Blomdahl försåg sig med en julgran vid julhandelns dag i Ramsjö.
  • Sparkar fanns det gott om i Ramsjö en dag som denna. De här fick en strykande åtgång med lördagens handelsdag.

Det lokala bygderådet och folket utsåg Sven Stockzell till Årets Ramsjöbo 2011. En verklig profil med stor känsla för sin hembygd.

Annons

Julhandelns dag i Ramsjö blev en verklig besökssuccé då den anordnades i lördags. Det blev en marknad i miniformat mitt i byn, där bland annat eleverna från skolan sålde diverse ting, vars behållning oavkortat kommer att gå till en bussresa till våren. I övrigt kretsade mycket kring utmärkelsen av årets Ramsjöbo.

Med rungande applåder fick Sven Stockzell kliva upp i en skylift och motta folkets jubel. Och den motivering som lästes upp av bygderådets Lars-Göran "truls" Larsson satt fint:

"Genom åren har du rattat mången vagn, för det mesta till Ramsjöbornas gagn. Din känsla för hembygden är stor, ty du vart kvar då andra for. Nu du gärna vill ta risken, att på isiga sjöar lura fisken."

Det blev en julmarknad trots. Kommersen var stor. Loppisbodarna vid forna posten och gamla "Kåken" eller församlingsgården, höll båda öppet hus. Öppet var det också vid Hafvermans med julbord signerat Dan och Iwona Jönsson, fjolårets Ramsjöbor.

Mer läsning

Annons