Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen byter lokaler

/
  • Det här planet ska i framtiden endast bli ett informationstorg, där kunderna kan hämta broschyrer, blanketter med mera, ha tillgång till en arbetsplats samtidigt som lokaler ska kunna hyras temporärt av arbetsgivare i samband med rekryteringar.
  • Från och med torsdag finns Arbetsförmedlingen på andra våningen i det här huset vid Postplan.

Arbetsförmedlingen flyttar från Centrumhuset. På torsdag öppnar verksamheten i nya lokaler vid Postplan, men bara temporärt. Flytten är orsakad av att de nuvarande lokalerna byggs om och görs mer ändamålsenliga.

Annons

På tisdag kommer kunder hos Arbetsförmedlingen att få trängas med flyttkarlar, kartonger och inventarier som ska flyttas över till nya, tillfälliga lokaler. På onsdag hålls kontoret stängt, för att på torsdag öppnar de igen i de nya lokalerna.

Det blir andra våningsplanet, direkt ovanför Swedbank, i den fastighet där tidigare Skattekontoret hade sina lokaler som Arbetsförmedlingen ska husera under förhoppningsvis sex månader.

– Vi behöver fräscha upp våra nuvarande lokaler så att de blir mer kundanpassade samtidigt som våra medarbetare får ändamålsenliga lokaler att jobba i, säger Micke Ohlsson, chef för Arbetsförmedlingen i Ljusdal.

På onsdagen, när kontoret i Ljusdal är stängt, hänvisas kunder till Arbetsförmedlingens centrala kundtjänst eller till kontoret i Hudiksvall.

När verksamheten öppnar i de nya lokalerna på torsdag ska kunderna förhoppningsvis inte märka så stora förändringar i verksamheten.

– Allt ska fungera precis som i dag, även om det blir i nya lokaler, säger Micke Ohlsson.

Det är om sex månader som kunderna ska märka de stora förändringarna. Då ska förhoppningsvis ombyggnaden vara klar och arbetsförmedlarna vara redo att ta emot kunderna i nya, fräscha lokaler.

Mer läsning

Annons