Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apendix på scen igen

/
  • På trettondagen sker comebacken på scenen. Då ska från vänster Håkan Fahlström, Pelle Albihn, Roger Dahl, Ingemar Züchner och Anders Embretsen väcka liv i Apendix igen.
  • Så såg det ut när det begav sig i skiftet mellan 1970- och 1980-tal. Apendix kuskade runt över hela landet på helgerna, stående från vänster Roger Dahl, Ingemar Züchner och Anders Embretsen, sittande från vänster Peter Widén och Pelle Albihn.

Nu är Apendix på väg tillbaka till scenen. Drygt 30 år efter premiären är de beredda att ge sig ut igen och möta danspubliken.

Annons

Ingemar Züchner och Anders Embretsen från Ljusdal, Roger Dahl och Peter Widén från Järvsö och Pelle Albihn från Offerberg bildade bandet 1977. På helgerna kuskade de runt över hela landet och spelade dansmusik. 1982 tog det slut.

– Det var för mycket jobb för att vi skulle kunna fortsätta på deltid och för lite för att kunna fortsätta på heltid, förklarar Roger Dahl.

I dag är medlemmarna spridda på flera orter, några utanför kommunen, men under några veckor har de träffats i en lokal i Ljusdal för att repetera inför smygpremiären, som sker på trettondagen i Högsgården i Hög.

Av ursprungsmedlemmarna är bara fyra med i comebacken. Saknas gör Peter Widén.

Att musikintresset väcktes till nytt liv igen beror på att Pelle Albihn, 53, flyttat hem igen efter att tidigare ha bott i Sundsvall och Eskilstuna, och där i stort på heltid sysslat med musik. Han ville syssla med musik även här hemma vid sidan av jobbet på Nordsjöhemmet i Järvsö. Och på den vägen drogs gänget ihop igen.

Ingemar Züchner, 56, bor i Ytterhogdal, Anders Embretsen, 48, är bosatt i Hög, Roger Dahl, 51, och Håkan Fahlström, 30, som ersätter Peter Widén, bor i Ljusdal.

Några större ambitioner än att komma tillsammans och spela med varandra har bandet inte i nuläget.

– Vi får se vart det leder. Vi tar smygpremiären i Hög först, sedan får vi se om publiken vill höra mer av oss, säger Roger Dahl.

Mer läsning

Annons